Facebook Pixel "Ρουκέτες" ΑΕΚτζή: "Το... μπαμ θα γίνει μπροστά - Φαβορί ο Ολυμπιακός - Προσβλητικός ο Βιεϊρίνια"
| 2020-08-09 11:30:00

"Ρουκέτες" ΑΕΚτζή: "Το... μπαμ θα γίνει μπροστά - Φαβορί ο Ολυμπιακός - Προσβλητικός ο Βιεϊρίνια"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρουκέτες" ΑΕΚτζή: "Το... μπαμ θα γίνει μπροστά - Φαβορί ο Ολυμπιακός - Προσβλητικός ο Βιεϊρίνια"

Τα "καυτά" θέματα που αφορούν στην ΑΕΚ, σχολίασε ο Πάνος Λούπος. Ο διευθυντής σύνταξης της "ΩΡΑΣ" μίλησε στο sportdog όπου επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας, τουλάχιστον σε τρεις ζωτικές θέσεις, αυτή του στόπερ, του αριστερού μπακ και ενός εξτρέμ με χαρακτηριστικά που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ στο ρόστερ της. Παράλληλα, κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για την υπόθεση Βράνιες αλλά και τη διαρροή στον Τύπο για Γαλανόπουλο.

Ο καλός συνάδελφος, κάνοντας μία εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα, παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και απάντησε σε μία υποθετική ερώτηση, αν θα ήθελε Βιεϊρίνια στην Ένωση.

Στο τέλος αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που αφορά την ομάδα του Δικέφαλου αετού και αφορά στην επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια με την αποπεράτωση της "ΟΠΑΠ ΑRENA".

-Ποια είναι η άποψή σου για την πώληση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ;

"Τα 6 εκατ. ευρώ είναι πολύ καλό deal. Ο παίκτης ήθελε να πάει να παίξει σε ομάδα του εξωτερικού. Νομίζω μάλιστα ότι μπορεί να φτάσει ψηλότερα και να παίξει στην (αγγλική) Πρέμιερ Λιγκ. Ήταν μία λογική απόφαση, τόσο από πλευράς ομάδας, όσο και του ποδοσφαιριστή".

-Πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ τα λεφτά της μεταγραφής του Έλληνα τερματοφύλακα;

"Οι κινήσεις που πρέπει να κάνει η ομάδα πρέπει να είναι συμβατές με τις ανάγκες που έχει και όχι με το ποσό που πήρε από μια πώληση. Αυτό που πρέπει να δει η ΑΕΚ, είναι να ενισχυθεί στις θέσεις που έχει ανάγκη και να αποφύγει τα λάθη που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν. Πρέπει να βλέπει ποιοτικά το ρόστερ της και όχι ποσοτικά. Αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως αν θα φύγουν άλλοι παίκτες, αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη ένα στόπερ, ένα αριστερό μπακ και ένα παίκτη για τα άκρα της επίθεσης με στοιχεία που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της. Άρα αυτές οι τρεις μεταγραφές πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες".

-Συμφωνείς που η ΑΕΚ επιμένει με Βράνιες και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι άλλες μεταγραφικές υποθέσεις;

"Καλά κάνει και περιμένει τον Βράνιες από τη στιγμή που αποφάσισε ότι αυτόν θέλει. Για τον αριστερό μπακ υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ίβιτς, ότι θα φέρει τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κίνηση και για μπροστά. Και μάλιστα κατά την άποψή μου, απαιτείται μία υπερβατική κίνηση για έναν παίκτη που η ΑΕΚ δεν τον έχει εδώ και χρόνια. Αν μετά από αυτές τις τρεις κινήσεις, προκύψει ανάγκη από τη φυγή άλλου παίκτη, τότε πρέπει στην ΑΕΚ να κοιτάξουν τις λύσεις με υπομονή και προσοχή".

-Οι ανοιχτές υποθέσεις με τις ανανεώσεις συμβολαίων σε ποια φάση βρίσκονται;

"Η ΑΕΚ έχει τέσσερα ανοιχτά μέτωπα. Τα βαριά συμβόλαια είναι των Λιβάγια-Ολιβέιρα. Είναι σημαντικά όμως και των Γαλανόπουλου-Αλμπάνη γιατί αφορούν Έλληνες παίκτες. Η ΑΕΚ οπωσδήποτε πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις. Πρέπει να αποφασίσει, είτε να τους κρατήσει και να τους ανανεώσει, είτε να τους πουλήσει τώρα. Δεν υπάρχει μέση λύση".

-Πώς σχολιάζεις αυτό που διέρρευσε στον Τύπο, ότι ο Γαλανόπουλος δεν δέχτηκε ανανέωση;

"Η ΑΕΚ θα πρέπει να προνοεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, είτε ανανεώνοντας νωρίτερα το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή, στον οποίο βλέπει μέλλον, είτε να τον πουλάει όταν έρχεται μία πρόταση. Για τον Γαλανόπουλο, είχαν έρθει προτάσεις. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να εκτιμήσει, ότι έγινε αυτό που έγινε, αποκλειστικά χάρη στην ΑΕΚ. Να είναι δηλαδή και ο ίδιος λογικός στις απαιτήσεις του".

-Ποια είναι η άποψή σου για την υπόθεση Αραούχο, για τον οποίο διέρρευσε από Ισπανία ότι δεν αρέσει στον Καρέρα;

"Για τον Αραούχο νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Η υπομονή, έχει αποδειχτεί και στις προηγούμενες περιόδους, της βγήκε σε καλό. Αυτή τη στιγμή και η Λας Πάλμας είναι σε δύσκολη θέση και είναι πιθανό να πει το «ναι» στο τέλος για έναν εκ νέου δανεισμό του ποδοσφαιριστή. Είναι μία περίπτωση που δεν θα στοιχημάτιζα πάντως για το τι θα γίνει. Ο Αραούχο είναι κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Και ήταν κεφάλαιο πολύ πριν έρθει ο κόουτς στην ομάδα".

-Ποια είναι η εκτίμησή σου για το επόμενο πρωτάθλημα;

"Νομίζω ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη κατάσταση, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, άρα και τον πρώτο λόγο για την επόμενη σεζόν. Οι 22 βαθμοί διαφορά από την ΑΕΚ μιλούν από μόνοι τους. Ο Ολυμπιακός έφτασε εκεί γιατί εμπιστεύτηκε τον καλό προπονητή που είχε και που με τη σειρά του, επένδυσε στην ποδοσφαιρική λογική. Μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που δείχνουν να τελείωσαν τη σεζόν περίπου στην ίδια μοίρα, νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει καλύτερα εχέγγυα και περισσότερες πιθανότητες για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Αρκεί βέβαια να πράξει αυτά που είναι αυτονόητα. Να μην αφήσει δηλαδή κενά στο ρόστερ της. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, προφανώς θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός. Αλλά καλείται να προσαρμοστεί σε μία δύσκολη νέα πραγματικότητα, στην οποία η οικονομική στρόφιγγα έχει κλείσει για τα καλά. Και δεν θα είναι εύκολο γιατί έμαθε τα τελευταία χρόνια στο να σκορπάει χρήμα".

-Είναι προς τιμήν σου, πάντως, που παραδέχεσαι την ανωτερότητα ενός αντιπάλου. Γιατί στον οπαδικό Τύπο, σπάνια παρατηρείται να γίνεται αυτό...

"Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις, παρά μόνο όσους είναι τυφλωμένοι. Τα τρία τελευταία χρόνια, με τα όποια στραβά του, το ελληνικό πρωτάθλημα, το έχουν κατακτήσει δίκαια κατά σειρά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Αυτός που γκρινιάζει βέβαια μόνιμα είναι ο Ολυμπιακός και χωρίς κανέναν λόγο. Αφενός γιατί δεν έχει αδικηθεί πουθενά, αφετέρου γιατί το 2018 βγήκε τρίτος, η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερή του, τον κέρδισε εντός και εκτός. Και το 2019, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερός του και επίσης τον κέρδισε εντός και εκτός. Και φέτος ο ίδιος ήταν καλύτερος και δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση. Άρα λοιπόν πως θα μπορούσα να μην παραδεχτώ αυτό που βλέπουν τα μάτια μου; Το ότι στηρίζουμε και υποστηρίζουμε μία ομάδα δεν σημαίνει, ότι πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε και να λέμε τα αυτονόητα".

-Το μέλλον του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ δεν είναι ξεκάθαρο. Τα δεδομένα δείχνει αποχώρηση. Θα τον ήθελες στην ΑΕΚ;

"Όχι! Πρώτα απ’ όλα, δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Αναμφισβήτητα είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είχε όμως προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι στην ΑΕΚ και τον κόσμο της, οι οποίες ήταν 100% εκτός πραγματικότητας. Δεύτερον, είναι ένας παίκτης 34 στα 35. Όπως ισχύει για όλες τις θέσεις, έτσι και για τη δική του, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις που μπορεί να κοιτάξει η ΑΕΚ. Επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής, που το όνομά του είναι συνυφασμένο με τον ΠΑΟΚ και καλό θα ήταν και για τον ίδιο, να μείνει έτσι".

-Η τελευταία ερώτηση αφορά στην "Αγιά Σοφιά". Πόσο σημαντικό είναι το deal με τον ΟΠΑΠ για την ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια;

"Κάθε εμπορική συμφωνία είναι σημαντική. Προσωπικά, το γήπεδο θα το λέω και θα το γράφω «Αγιά-Σοφιά» . Αλλά κάθε κερδοφόρα συμφωνία για την ΑΕΚ, δεν είναι απλά σημαντική, αλλά και επιτακτική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-βόμβα: Αυτός αγοράζει την Ξάνθη - Έχει κι άλλη ομάδα - Ανακοινώσεις από Πανόπουλο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags